Androni Giocattoli voegt Olympisch langlaufer Vigo del Arco toe aan selectie

Krijgen we na Primoz Roglic weer een voormalig wintersporter die doorbreekt als wereldtopper op twee wielen? Androni Giocattoli-Sidermec heeft namelijk Martí Vigo del Arco aan de selectie toegevoegd en de 22-jarige Spanjaard deed bij de Olympische Spelen van 2018 mee als langlaufer.
Androni Giocattoli voegt Olympisch langlaufer Vigo del Arco toe aan selectie

Vigo del Arco fietst nog niet zo heel lang. Hij werd enthousiast omdat zijn partner begon met fietsen, waarna hij ook overstag ging. Hij onderging fysieke tests bij Patxi Vila (ooit tweede in Parijs-Nice en voormalig coach van Peter Sagan) en trapte uitzonderlijke waardes weg. Hij heeft ook al wat ervaring met koersen, zo werd hij onder meer zesde in het Kampioenschap van Aragón.

Voor Gianni Savio was dat voldoende om hem een contract aan te bieden. Het is niet de eerste keer dat Savio iemand die nog onbekend is in de wielersport een contract aanbiedt. Een paar jaar terug bood hij de toen nog relatief onbekende Colombiaanse mountainbiker Egan Bernal een contract aan. Inmiddels weten we allemaal waar dat toe leidde. Overigens lijkt langlaufen en wielrennen een prima combinatie te zijn. Van Edvald Boasson Hagen is bekend dat hij in de winter aan langlaufen doet om zijn conditie op peil te houden.

Laatste nieuws