Sam Bennett noemt Van Aert 'surreëel': 'Misschien wel grootste rivaal voor Sagan'

Sam Bennett won gisteren overtuigend de derde etappe van de Ronde van Wallonië. De Ier maakt zijn debuut in de Tour de France en ziet in de Tour één grote kandidaat voor het groen: Wout van Aert.
Sam Bennett noemt Van Aert 'surreëel': 'Misschien wel grootste rivaal voor Sagan'

Wout van Aert kent tot dusver een meer dan prima seizoen. De Belg won de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en een etappe in de Dauphiné. Sam Bennett is dan ook flink onder de indruk van de renner van Jumbo-Visma.

Toch gaat de sprinter van Deceuninck-Quickstep vol vertrouwen naar de Tour. In Het Nieuwsblad gaat hij daar dieper op in. "Als ik één rit kan winnen, is dat een droom, maar mijn ingesteldheid is dat ik nooit tevreden ben en altijd meer wil", klinkt het ambitieus.

Bennett prijkt ook op de lijstjes van de favorieten voor het groen, maar hij moet dan wel met Peter Sagan afrekenen. Volgens Bennett is Van Aert de belangrijkste kandidaat om Sagan het vuur aan de schenen te leggen. "Een paar weken geleden dacht ik dat ook", zegt hij over zijn eigen ambities voor het groen. "Maar toen zag ik Van Aert bezig... Ik hoor dat hij enkel meegaat als knecht, maar dat klinkt voor mij als surreëel. Hij is zo sterk. Ik zal het zeker proberen, maar Van Aert fietst gewoon op een ander niveau."

  • Sam Bennett
  • Wout van Aert

Laatste nieuws