Amund Grøndahl Jansen vervanger Steven Kruijswijk in Tour de France

Amund Grøndahl Jansen vervangt Steven Kruijswijk in de Tourselectie van Jumbo-Visma. Kruijswijk, vorig jaar nog nummer drie, kampt met een breukje in de schouder en is niet op tijd fit voor de Tour. Jumbo-Visma heeft de Noors kampioen aangewezen als zijn vervanger.
Amund Grøndahl Jansen vervanger Steven Kruijswijk in Tour de France

"Steven heeft de afgelopen maanden alles gedaan om in topvorm aan de start van de Tour te verschijnen. Hij lag perfect op schema, maar topsport is hard", vertelt ploegleider Merijn Zeeman. "Het is dan ook een grote teleurstelling dat we niet door kunnen met ons plan. Amund Grøndahl Jansen zal Steven vervangen. Amund is goed voorbereid en zal het team en de kopmannen maximaal ondersteunen."

Grøndahl Jansen kan vooral op het vlakke goed uit de voeten. Dat zal hoogstwaarschijnlijk betekenen dat Wout van Aert iets minder snel op het vlakke wordt uitgespeeld, maar bergop een belangrijker taak krijg. Van Aert is in grote vorm en liet in de Dauphiné zien dat hij momenteel goed klimt.

Kruijswijk zelf is teleurgesteld, laat hij weten. "Helaas blijken de gevolgen van mijn val in de Dauphiné ernstiger dan gehoopt", vertelt hij. "Tot mijn grote teleurstelling kan ik door een breukje in de schouder en de vele schaafwonden niet deelnemen aan de Tour de France. Ik ga nu eerst aan mijn herstel werken en dan richt ik me op de Giro d'Italia als nieuwe doel. Ik wens het team veel succes in de Tour en baal ontzettend dat ik er geen deel van uit kan maken."

De volledige selectie van Jumbo-Visma

Primoz Roglic

Tom Dumoulin

Sepp Kuss

Robert Gesink

George Bennett

Tony Martin

Wout van Aert

Amund Grøndahl Jansen

  • Amund Grøndahl Jansen
  • Steven Kruijswijk

Laatste nieuws