Campenaerts na BK tijdrijden: 'Van Aert is top 3 van de wereld'

Het lukte Victor Campenaerts gisteren niet om een derde Belgische tijdrittitel binnen te slepen. Toch had de werelduurrecordhouder daar vrede mee. "Op dertig seconden van Wout van Aert eindigen, dat is op dertig seconden van de beste renner van de wereld eindigen."

Campenaerts na BK tijdrijden: 'Van Aert is top 3 van de wereld'
  • Afbeelding van Victor Campenaerts Victor Campenaerts
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

Tegenover Het Nieuwsblad is Campenaerts vol lof over zijn landgenoot. "Hij is een fantastisch tijdrijder geworden, top drie van der wereld." De werelduurrecordhouder was de eerste om te stellen dat hij op waarde geklopt was. "Ik had een procentje beter kunnen zijn zonder die val in Tsjechië. Maar mocht ik de Dauphiné à bloc hebben gereden, zoals Wout, dan was ik vermoeider geweest. Mijn conditie is goed, van mijn rug heb ik tijdens de tijdrit geen last gehad."

Campenaerts hoeft niet lang te treuren, want volgende week ligt er op het EK tijdrijden weer een kans om een trui te pakken. Iets wat hij zelf ook beseft. "Je zou kunnen zeggen dat het Europees kampioenschap makkelijker te winnen is dan het BK. Het podium moet daar toch zeker het doel zijn. "

Het EK winnen heeft volgens Campenaerts nog een bijkomend voordeel: "Stel dat ik hier de titel had gewonnen en volgende week ook nog eens Europees kampioen zou worden, dan zou die Belgische trui een jaar lang niet te zien zijn. Was dat niet jammer geweest?"

Nieuws
  • Cor Vos