Küng is Koning in Plouay: Zwitser Europees kampioen tijdrijden, Campenaerts op podium

De Zwitser van Groupama-FDJ was in Plouay sneller dan de Fransman Rémi Cavagna en de Belg Victor Campenaerts. Nederland stuurde geen afvaardiging naar het EK tijdrijden voor mannen.

stefan küng
  • Stefan Küng Stefan Küng

Op voorhand waren mannen als Victor Campenaerts, Stefan Küng en Alex Dowsett de grote favorieten voor een toch enigszins gedevalueerd EK tijdrijden - sowieso stonden er geen renners aan het vertrek die ook de Tour de France betwisten. Ook het parcours was voor een kampioenschap kort te noemen: 25 kilometer.

Bij het eerste tussenpunt zette Fransman Rémi Cavagna, kersvers tijdritkampioen van z'n land, een scherpe richttijd neer. Victor Campenaerts beet zich erop stuk en moest vier seconden toegeven. Stefan Küng ging er wel nipt onderdoor; hij was zes seconden sneller dan de Fransman. Dowsett deed niet mee voor de zege; het ging tussen Kûng, Cavagna en Campenaerts.

Aan de meet werd duidelijk dat Küng zijn voorsprong op Cavagna iets had vergroot en dat Campenaerts ook niet aan de tijd van de Zwitser kwam en zich dus niet voor de derde keer tot Europees kampioen tijdrijden kon kronen. Die eer was in Plouay weggelegd voor Stefan Küng van Groupama-FDJ, die vorig jaar nog vierde werd.

Top 10

Nieuws
  • Cor Vos