Tony Martin nog twee jaar langer bij Jumbo-Visma

Tony Martin gaat voorlopig niet met wielerpensioen. De Duitse tijdritspecialist verlengt zijn contract met twee jaar en blijft tot eind 2022 voor de geel-zwarte brigade fietsen.
Tony Martin nog twee jaar langer bij Jumbo-Visma

Der Panzerwagen, zoals de bijnaam van de 35-jarige viervoudig wereldkampioen tijdrijden klinkt, is één van de stille krachten achter het huidige succes van Jumbo-Visma. De Duitser is één van de grote motoren in de ploegentijdritten, maar ook in reguliere etappes is hij van grote waarde, door op kop van het peloton te sleuren of zijn kopmannen uit de wind te houden. Meestal doet Martin dat in de uren dat de tv-uitzendingen nog niet begonnen zijn, maar meermaals wordt door Dumoulin en co. benadrukt welk berenwerk de Duitser verzet.

Door de ploegleiding wordt dat ook gewaardeerd, want Martin zijn contract wordt verlengd tot eind 2022. Martin rijdt vanaf komende zaterdag de Tour de France, waarin Jumbo-Visma met serieuze ambities voor het geel aan de start verschijnt.

"Ik voel me goed in dit team en heb veel vertrouwen", zegt de Duitser. "Ik hou van mijn rol en de kopmannen geven veel terug, dus ik wil hier graag langer deel van uitmaken."

  • Team Jumbo-Visma
  • Tony Martin

Laatste nieuws