Wonderwout na z'n sprintzege: 'Blij met deze kans, nu ga ik met nóg meer plezier knechten'

Hij kreeg waar hij gezien het werk van de afgelopen dagen (vooral gisteren) recht op had: Wout van Aert wint z'n Touretappe!
wout van aert

Wout van Aert wist dat dit dé kans was op een etappezege. Hij kreeg een vrijgeleide van de ploeg en maakte het af in de wandeletappe naar Privas. "Dit was denk ik de makkelijkste etappe die ik ooit heb gereden", zei de Belg over het begin van de etappe. "Maar in de slotfase was het daardoor misschien wel extra hectisch. Iedereen wilde op kop zitten en er stond ook nog eens veel wind. Ik wist vooraf dat deze etappe mij lag en ben blij dat ik m'n kans kreeg van de ploeg."

De renner van Jumbo-Visma was blij met het rustige begin van de etappe. "Daardoor kon ik nog wat herstellen van de inspanningen van gisteren. Als je in vorm bent, herstel je ook sneller. Ik zat in de sprint achter Sunweb, die een mooie trein voor Bol hadden opgezet. Van daaruit kon ik mijn sprint mooi lanceren. Uiteindelijk was het nog nipt, een half wiel ofzo. Nu de etappezege binnen is, ga ik met nóg meer plezier knechten de komende dagen."

  • Wout van Aert

Laatste nieuws