'Toekomst NTT Pro Cycling onzeker'

Er bestaat een kans dat NTT Pro Cycling volgend jaar niet meer bestaat. Het contract met de huidige sponsor loopt dit jaar af en de ploeg heeft nog geen nieuwe geldschieter voor volgend jaar, zo meldt WielerFlits.
'Toekomst NTT Pro Cycling onzeker'

WielerFlits schermt met bronnen die melden dat de ploeg, waar Bjarne Riis sinds dit jaar teammanager is, nog altijd geen sponsor heeft. Het contract met NTT loopt eind dit jaar af en de kans is groot dat het telecommunicatiebedrijf niet verlengt. Overigens is de licentie van de ploeg in handen van het bedrijf van teambaas Douglas Ryder. Samen met Riis heeft hij dus de taak om een nieuwe sponsor te werven.

Ook was het het plan dat Riis met een aantal zakenpartners een deel van de aandelen in de ploeg over zou nemen, maar dit is tot op heden ook nog niet gebeurd. Het lijkt er dus ook op dat het voortbestaan van de ploeg in gevaar komt.

Selectie 2021

Een ander teken aan de wand is dat de ploeg momenteel vijf renners onder contract heeft voor volgend jaar. Naast Victor Campenaerts en Domenico Pozzovivo zijn dat Samuele Battistella, Matteo Sobrero en Dylan Sunderland. Alle overige contracten lopen af.

  • NTT Pro Cycling

Laatste nieuws