NTT Pro Cycling lijkt gered, maar geen vetpot voor renners

Goed nieuws voor het personeel van NTT, want de ploeg lijkt gered. Maar we op een minimale manier.

ben o'connor
  • NTT Pro Cycling NTT Pro Cycling

De toekomst van het huidige NTT Pro Cycling hing lang aan een zijden draadje, maar de website Cyclingnews meldt dat licentiehouder Douglas Ryder nu toch een nieuwe geldschieter heeft gevonden om volgend seizoen te kunnen koersen in de World Tour. Dat bericht zat er wel een klein beetje aan te komen, omdat in de Giro doorsijpelde dat de contracten met verschillende personeelsleden al verlengd waren.

De naam van de geldschieter is nog niet bekend - en de nieuwe ploegnaam dus ook niet - maar de ploeg van Ryder zal wel niet gaan concurreren met big spenders als INEOS en Jumbo-Visma. Naar verluidt is er op dit moment een budget van 8 miljoen euro beschikbaar. De ploeg zou renners benaderen om komend seizoen (mogelijk) voor het minimumloon van een World Tour-renner (38.000 euro) te komen rijden.

Domenico Pozzovivo heeft al laten weten komend seizoen graag in de ploeg van Ryder te blijven rijden. Victor Campenaerts, Giacomo Nizzolo en Edvald Boasson Hagen zijn andere aansprekende renners van de ploeg. Sterkhouders als Michael Valgren (EF Pro Cycling) en Giro-etappewinnaar Ben O'Connor (AG2R) vonden al een andere ploeg voor komend seizoen.

Nieuws
  • Cor Vos