Fransman Nans Peters wint eerste Pyreneeënrit, klassementsvuurwerk op de Peyresourde

Na het waaierspektakel van gisteren trok het peloton de Pyreneeën in voor een rit met de Col de Mente (1ste categorie), de Port des Bales (buitencategorie) en de Peyresourde (1ste categorie) op het menu.
adam yates

Het was voor het eerst deze Tour de France dat een grote kopgroep de zegen kreeg van het peloton. Bog voor de eerste klim namen 13 man een ruime voorsprong (bijna een kwartier). Tussen de namen zaten enkele goede klimmers zoals Ilnoer Zakarin, die tevens de best geklasseerde van de kopgroep was op 16 minuten en 39 seconden van geletruidrager Adam Yates. Dit waren alle namen van de vlucht van de dag:

Zoals verwacht hielden de klassementsmannen hun kruit droog op de eerste twee cols van de dag. Robert Gesink en Wout van Aert legden wel zo'n tempo op dat Thibaut Pinot moest lossen; zijn rol in het klassement is uitgespeeld. Vooraan waren Ilnoer Zakarin en Nans Peters de beteren; de Fransman reed in de afdaling van de Port de Balès weg van de Rus, die het dalen op z'n zachtst gezegd niet echt onder de knie heeft. Peters hield een kleine voorsprong op de Peyresourde en raakte die in de afdaling uiteraard niet kwijt.

Ondertussen was het in de groep der favorieten vuurwerk op de laatste col van de dag, overal plukjes renners! Dumoulins rol was duidelijk: hij knechtte voor Roglic en viel ver terug in het klassement. De Sloveen, z'n landgenoot Tadej Pogacar en Nairo Quintana gaven bij het klassementsgeweld de beste indruk. Hieronder zie je wie waar eindigde en wat dat voor gevolgen heeft voor het algemeen klassement..

De top 20 van de dag (Mollema 22ste, Dumoulin 30ste)

En dat heeft in algemeen klassement deze gevolgen voor de top 10

Laatste nieuws