Oranje boven! Etappewinnaar Nans Peters heeft Nederlandse voorouders

We moeten het hier maar even mee doen na de wat tegenvallende prestaties van Tom Dumoulin en Bauke Mollema in de eerste Pyreneeënrit.
nans peters

Helaas zat het er vandaag niet in voor Tom Dumoulin en Bauke Mollema. Ze werden respectievelijk 30ste en 22ste in de eerste Pyreneeënrit en vallen ook uit de top 10 van het klassement. Maarrrrr... er is toch nog een beetje goed nieuws met een Nederlands randje!

Want Nans Peters won de etappe en Peters, zul je denken, dat klinkt wel heel erg Nederlands. Klopt als een bus! De renners van AG2R heeft een Nederlandse opa en oma en dus stroomt er oranje bloed door z'n aderen. Dus we claimen deze etappezege gewoon. Hup Holland hup! Lang leve Nans!

De toch ook wat atypische voornaam Nans is overigens afkomstig uit een Franse serie uit de jaren '70: Nans le Berger. Een serie over een schaapsherder die Nans heette. De etappe werd dus gewonnen door een kwart-Nederlandse schaapsherder, zo zie je maar...

Nog iets wat je moet weten over de relatief onbekende etappewinnaar van vandaag: Peters werd begin dit jaar nog getroffen door de ziekte van Pfeiffer; extra knap dus dat hij er nu alweer staat. Vorig jaar won hij een etappe in de Giro en dit jaar doet-ie dus een stapje hogerop met een etappezege in de Tour.

De schaapsherder Nans | bron: Facebook Nans le Berger
  • Nans Peters

Laatste nieuws