Van der Poel onder de indruk van Van Aert: 'Hij is bergop sterker dan verwacht'

Sinds gisteren maalt Mathieu van der Poel zijn wedstrijdkilometers af in Tirreno-Adriatico. Dat doet hij natuurlijk in voorbereiding op de klassiekers in het najaar. Uiteraard heeft hij ook naar de Tour gekeken en gezien hoe Wout van Aert daar tekeergaat. Het inspireert Van der Poel niet om ook een etappe te winnen, maar hij is wel onder de indruk.
Van der Poel onder de indruk van Van Aert: 'Hij is bergop sterker dan verwacht'

De Tirreno begon niet zo lekker voor Van der Poel en co. Zijn ploegmaat Tim Merlier kwakte in de laatste kilometers tegen het asfalt en kon dus niet meesprinten voor de zege. Van der Poel kwam met de schrik vrij en reageerde redelijk onderkoeld. "Het was redelijk kamikazewerk, maar dat was te verwachten na zo’n kort ritje”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Wanneer hem gevraagd wordt of Wout van Aert hem inspireert om ook een rit te winnen, reageert de Nederlands kampioen wederom koeltjes. "Niet per se", vertelt hij daarover in de Belgische krant. "Het is wel indrukwekkend wat Wout nu doet. Dat hij op het vlakke een rit kan winnen, is voor mij geen verrassing. Maar bergop is hij sterker dan ik had verwacht."

Waarschijnlijk komen de twee tenoren uit het veld elkaar dit jaar op de weg nog wel een paar keer tegen, maar over de veldritwinter tast Van der Poel nog een beetje in het duister. "Het is voor mij nog wel een vraagteken wanneer en hoeveel crossen ik deze winter kan rijden. Veel hangt af van hoe ik uit het wegseizoen kom", legt hij uit. "En hoeveel rust ik daarna moet nemen voor ik weer kan gaan crossen. En ik zit ook nog met de Olympische Spelen in mijn hoofd. Veldrijden, wegkoersen, mountainbiken, het moet op het einde wel allemaal kloppen."

Te gemotiveerd

Van der Poel bereid zich dus voor op de najaarsklassiekers, hoewel dat in normale omstandigheden natuurlijk voorjaarsklassiekers zijn. Hij vertelt ook over waarom de Strade Bianche en Milaan-Sanremo tegenvielen voor hem. "Misschien was ik wel té gemotiveerd. En heb ik af en toe iets te hard getraind om het gebrek aan competitie te compenseren. Achteraf besef ik dat ik het hele jaar door koersen moet rijden om in vorm te komen. Daardoor zijn die koersen in Italië op een tegenvaller uitgedraaid. Daarna heb ik me wel redelijk herpakt op het Nederlands kampioenschap en EK", concludeert de Nederlands kampioen.

Tot slot vertelt Van der Poel dat de Tirreno een goede voorbereiding is op wat nog komen gaat dit jaar, maar dat hij ook graag nog een etappe wil meepakken.

  • Wout van Aert
  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws