Van Aert geeft gedeklasseerde Sagan middelvinger, analist Theo Bos: 'Sagan verprutst z'n sprint'

Theo Bos is duidelijk: Peter Sagan ging over de schreef in de sprint vandaag, ten koste van Wout van Aert. En daar was Van Aert dus not amused over richting Sagan.

van aert sagan
  • Wout van Aert Wout van Aert

Bijna met vier op een rij gingen ze over de streep in Poitiers. Wout van Aert ging vroeg aan en bleef lang op kop, maar zag Caleb Ewan, Sam Bennett en Peter Sagan over zich heen komen. Die laatste leek daarbij onreglementair te sprinten. Dat was in ieder geval de mening van Theo Bos, analist bij de NOS.

"Sagan doet twee dingen verkeerd. Eerst duikt hij in een gat dat er niet is en vervolgens deelt hij een kwak uit, hij sprint duidelijk niet in een rechte lijn. Hij verprutst hier echt de sprint van Van Aert. Erg heftig. Sagan moet teruggezet worden in de uitslag." Dat gebeurde even later ook. De Slowaak werd teruggezet naar de laatste plek van het peloton.

Wout van Aert was het daar roerend mee eens, want nog tijdens de sprint geeft die Sagan een ouderwetse middelvinger, zoals je hieronder ziet. In de tweet daaronder zie je duidelijk hoe Sagan tegen Van Aert aanhangt.