Jarige Wout van Aert: 'Voelde me vanochtend ineens een jaar sterker...'

De Jumbo-Belg mocht vanochtend 26 kaarsjes uitblazen en stond daar na de etappe nog even bij stil. Hij blikte ook alvast vooruit op de dag van morgen en het WK.
wout van aert

Primoz Roglic weer veilig binnen én meteen een verjaardagscadeautje (een doos dessertbonbons) in de handen gedrukt krijgen na de streep. Wout van Aert had alle reden om goedgeluimd te zijn en hij was dat ook. "We hebben wel een dessertke verdiend hè vanavond", zei de Belg tegen Sporza, daarbij doelend op het cadeautje dat hij zojuist had gekregen.

Onderweg bleef de verjaardag van Van Aert ook niet onopgemerkt. "Ik werd verrassend vaak toegezongen door mensen langs de kant. Ik heb m'n verjaardag al twee keer in Las Vegas gevierd omdat ik daar was voor een cross; nu de Tour. Het is weer eens wat anders. Ik voelde me wel ineens een jaar sterker toen ik vanochtend wakker werd", grapte de Belg.

Hij ging, serieuzer, ook in op de dag van morgen. "Dat wordt verschrikkelijk. Ik hoop dat ik morgenochtend bij de teambespreking te horen krijg dat m'n werk er voor die laatste zware klim al opzit, dan kan ik een beetje van het uitzicht genieten."

Ook over het WK deed Van Aert nog een duit in het zakje. "Misschien zijn we niet de topfavoriet, maar we hebben zeker een sterke ploeg. Ik ga daar in ieder geval wel heen om te winnen."

  • Wout van Aert

Laatste nieuws