Bram Tankink en zijn letterlijk heerlijke anekdote over Sepp Kuss: de McGangbang, alle hamburgers op de kaart

Bram Tankink kwam ooit met een schitterende anekdote over de Vueltawinnaar. Zou Kuss gisteravond een McGangbang besteld hebben in Madrid?

sepp kuss
  • Afbeelding van Sepp Kuss Sepp Kuss

Sepp Kuss trad tijdens deze Vuelta uit zijn rol als meesterknecht en won gisteren de Vuelta. Daarnaast is de Amerikaan ook nog eens de vriendelijkheid zelve en als zoveel Amerikanen geen dertien-in-een-dozijn-renner. Bram Tankink kan erover meepraten.

Die reed bij Lotto-Jumbo in 2018 nog één seizoen samen met Sepp Kuss. Tankink was ooit te gast bij Vive le Velo en praatte daar over dat seizoen. De Amerikaan viel op door heel hard te fietsen - Tankink vertelde over de seizoensopener in de Algarve waar Kuss iedereen de vernieling inreed, inclusief Dylan Groenewegen, waarvoor hij eigenlijk aan het werk was op kop van het peloton.

Maar een andere anekdote van Tankink over de toen nog piepjonge Kuss (hij is nu net 29 geworden en was toen dus 23) sprong meer in het oog: die over de zogenaamde 'McGangbang'.

"We vroegen hem in de Algarve wat hij nou het meest miste aan thuis. Hij vertelde toen over de McGangbang. Na wedstrijden ging-ie altijd naar de McDonald's en bestelde hij alle hamburgers die er op de kaart stonden. Dan haalde hij de broodjes eraf en stopte hij ze allemaal tussen twee van die broodjes en at hij dat op: de McGangbang, haha."

En dat ziet er dan een beetje zo uit. Het is zo ongeveer groter dan de kleine Kuss zelf..

En je kunt 'm ook thuis maken!

Sepp Kuss heeft na deze veelbesproken Vuelta wel zo'n McGangbang verdiend en wellicht kan-ie Primoz Roglic en Jonas Vingegaard er ook op eentje trakteren, want voor één keer - denken we dan toch - waren de rollen omgedraaid. Na veel mitsen en maren reden de kopmannen in de laatste twee ritten met zwaardere cols voor gelegenheidskopman Kuss.

Beeld: Cor Vos