Michael Boogerd heeft gesproken met Thomas Dekker: 'Liep er al vier jaar mee'

Michael Boogerd en Thomas Dekker waren zaterdagavond samen te gast in de Avondetappe. Beide oud-renners leven in onmin met elkaar nadat Dekker zijn boek 'Mijn Gevecht' uitbracht.
Michael Boogerd heeft gesproken met Thomas Dekker: 'Liep er al vier jaar mee'

Boogerd vertelde in het verleden al eens dat hij last had van dingen die over hem geschreven zijn in het boek. Het hield hem uit zijn slaap, vertelde hij twee jaar terug. Inmiddels heeft hij met Dekker gesproken en slaapt hij een stuk beter. Dat vertelde Boogerd in de NOS-podcast De Kopgroep.

"We hebben elkaar gesproken voor de uitzending", aldus Boogerd. "Dat was een nadrukkelijke wens van mij, want ik vond het een beetje gênant om met hem aan tafel te gaan zitten, voordat wij een keer om tafel hadden gezeten. Dat hebben we gedaan. We hebben een stukje gewandeld. Ik heb mijn zegje gedaan en Thomas heeft daar zijn visie en antwoorden op gegeven. Toen zijn we vertrokken naar de Avondetappe en hebben we professioneel aan tafel gezeten."

"Ik denk dat wij beide de passie voor de fiets delen. Dat is iets wat we allebei hebben. Voor de rest hebben we allebei keuzes gemaakt in het leven op onze eigen manier. Dat is het enige wat ik er over kan zeggen. Het is niet dat ik hem vandaag opbel om weer af te spreken."

'Meer mijn biografie dan de zijne'

"Voor mij is het oké zo", vindt Boogerd. "Ik vond het prettig om hem gesproken te hebben voor de uitzending. Dat is iets waar ik al vier jaar mee loop. Voor mij is daar wel iets van me afgegleden. Ik weet niet precies wat, maar ik voelde me wel prettiger toen ik zondagochtend opstond. Ik denk dat we in het vervolg wel samen in een uitzending kunnen zitten."

"Het leek af en toe wel meer mijn biografie dan de zijne”, vertelt Boogerd nog over het boek. “Dat heeft mij natuurlijk wel geraakt. Ook vanwege het verleden dat we samen hebben gehad en dat hij een jongen is die bij mij over de vloer kwam. Als je elkaar dan vijf jaar niet spreekt en er komt zo’n boek uit, dat was voor mij even slikken. Ik ben verantwoordelijk voor de dingen die ik heb gedaan, maar ik wilde hem er nog wel een keertje over spreken."

Laatste nieuws