Laurens De Plus maakt vandaag comeback: 'Heb me gestoord aan alle verhalen'

2020 is nog niet het jaar van Laurens De Plus. De Belgische klimmer maakte vorig jaar indruk in de Tour en de BinckBank Tour, dit jaar maakte hij door medisch malheur amper één koersdag. Zowel renner als zijn ploeg hielden een radiostilte, waardoor er geruchten ontstonden en daar heeft hij zich flink aan gestoord, vertelt hij.

Laurens De Plus maakt vandaag comeback: 'Heb me gestoord aan alle verhalen'
  • Laurens De Plus Laurens De Plus

Het kan verkeren. Vorig jaar was Laurens De Plus nog de belangrijkste knecht bergop van Steven Kruijswijk in de Tour de France en hij won de BinckBank Tour. Dit jaar kwam hij tot amper één koersdag, de eerste rit in de UAE Tour, die hij niet uitreed. Het leidde tot verschillende geruchten en speculaties, mede omdat de renner zolang hij niet fit was geen interviews gaf.

"Als je niet communiceert, hoor en lees je van alles en dat heeft me op den duur wel gestoord. José De Cauwer dacht zelfs dat ik een soort mutatie van het coronavirus had", vertelt De Plus voor het BK wielrennen (waar hij z'n comeback maakt) aan Sporza. "Op een cruciaal moment in de voorbereiding op de Tour is er iets misgegaan. Ik ben met mijn heup beginnen te sukkelen en we hebben dat conservatief proberen aan te pakken, zonder stappen over te slaan."

Naar verluidt verlaat De Plus Jumbo-Visma om voor INEOS te gaan rijden, maar dat heeft niets met zijn niet-selectie voor de Tour te maken, vertelt hij: "Ik snap dat het een mooi verhaal is dat lezers oplevert, maar het was pure pech. Ik was er graag bij geweest."

Nieuws
  • Cor Vos