Van Aert verkent tijdritparkoers met Dumoulin: 'Ik heb echt wel ambitie'

Wout van Aert verkende vandaag samen met z'n ploeggenoot Tom Dumoulin het parkoers van het WK tijdrijden. Voor de Belgisch kampioen is de tijdrit allesbehalve een opwarmertje voor de wegwedstrijd.
Van Aert verkent tijdritparkoers met Dumoulin: 'Ik heb echt wel ambitie'

"Ik kan moeilijk inschatten hoe moe ik nog ben", vertelt hij aan Sporza. "Ik denk niet dat er fysiek een probleem is. Ik zal in de tijdrit wel voelen hoe goed of slecht de benen zijn."

Van Aert vertelt voorts dat hij bewust volle bak ging in de tijdrit naar La Planche des belles Filles. "We hadden even getwijfeld om die te laten lopen, maar daar voelde ik me niet goed bij. Ik ben blij dat ik toch geprobeerd heb, want het heeft me veel vertrouwen gegeven", zegt hij daarover. Van Aert werd uiteindelijk vierde. "Ik stond toch mooi tussen de klassementsrenners. Als je zo'n klim nog in de benen hebt na een aanloop van 30 kilometer, dan is dat heel goed voor het zelfvertrouwen."

Van Aert vertelt dat hij vanwege het snelle parkoers van 30 kilometer meteen volle bak moet starten en proberen dat zo lang mogelijk vol moet houden. Dat zegt hij op basis van wat hij van landgenoot Victor Campenaerts heeft gehoord. Campenaerts, maar ook iemand als Filippo Ganna heeft zich specifiek op deze tijdrit voorbereid, een luxe die Van Aert zeg niet had. "Het is zeker een nadeel, want elk detail telt" zegt hij. "Maar met betere benen kan er ook altijd veel. Ik geef me niet op voorhand gewonnen. Het is nu ook niet dat ik achterstevoren op mijn fiets zit. Het is niet zomaar een opwarmer voor de wegrit. Ik start echt met ambitie."

Ook Jos van Emden was van de partij.
  • Wout van Aert

Laatste nieuws