Dumoulin over WK: 'Wordt misschien een helse wedstrijd'

Tom Dumoulin gaat het WK wielrennen vol vertrouwen tegemoet. De wereldkampioen tijdrijden van 2017 voelt zich goed, dat vertelde hij in een persconferentie op vooravond van de mondiale titelstrijd.
Dumoulin over WK: 'Wordt misschien een helse wedstrijd'

"Ik heb er zin", zegt Dumoulin. "Als ik de waarden van de tijdrit in de Tour van afgelopen zaterdag haal, verwacht ik voor de medailles mee te spelen." Dumoulin vertelt dat hij de Tour de France goed verteerd heeft. "Ik had verwacht moe te zijn, maar dat valt mee. In de laatste dagen van de Tour ging ik er al vanuit dat ik de WK-tijdrit zou rijden, alleen wilde ik dat toen nog niet naar buiten brengen. Stel ik zit dinsdag thuis supermoe en moet afbellen. Gelukkig ben ik er nu en ik heb er zin in."

"Het is niet technisch", is Dumoulin zijn mening over het parkoers. "Er zitten op het einde een paar klimmetjes in, maar dat mag geen naam hebben. Het is niet mijn droomparkoers, maar met goede benen kan ik veel. Ik heb veel liever een parkoers zoals in Bergen en Rio, maar ik vind dit ook wel mooi."

Dumoulin noemt de Italiaan Filippo Ganna als favoriet. "Hij reedt heel sterk in de Tirreno-Adriatico. Het is wel aannemelijk dat hij als favoriet start. Als hij dezelfde benen als in de Tirreno heeft, dan wordt het moeilijk om hem te verslaan."

'Verwacht misschien slijtageslag in wegrace'

Met de wegrace heeft Dumoulin zich nog niet heel erg beziggehouden. Hij vertelt dat hij het parkoers alleen nog maar van het routekaartje heeft gezien. "Ik verwachtte al een zwaar WK, maar er wordt regen voorspeld. Het wort misschien wel een helse wedstrijd. Als de voorspellingen zo blijven, verwacht ik wel een slijtageslag. Of de voorbereiding zo met de tijdrit twee dagen van tevoren ideaal is? Nee. Ik heb sinds het einde van de Tour niet langer dan twee uur achtereen op de fiets gezeten. Voor de wegwedstrijd is dat wel een beetje een nadeel, maar het is niet anders. Ik denk dat ik in de Tour genoeg arbeid verricht heb."

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws