Tom Dumoulin na tiende plek, schakelproblemen en bijna-val: 'Van dit soort dagen leer ik'

De Limburger windt er zoals altijd geen doekjes om en zegt waar het op staat.

tom dumoulin
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Tom Dumoulin werd bij het WK tijdrijden op en rond het circuit van Imola tiende. Geen prestatie waar de Limburger tevreden mee was. Hij was dan ook duidelijk tegenover de NOS: "Ik had al na vijf minuten door dat het 'm niet ging worden. Het was gewoon een heel slechte tijdrit. Ik heb nog gevochten tot de finish, maar het was niks."

Tot overmaat van ramp kreeg Dumoulin ook nog te kampen met andere problemen. "In de laatste 10 kilometer hield m'n schakelapparaat er nog mee op en miste ik die bocht nog bijna... Gelukkig ben ik als het moet best een kunstenaar op de fiets en hield ik 'm. Maar pfff, ik had m'n dag niet."

De wereldkampioen van 2017 probeerde er dan toch nog maar het beste van te maken. "Als je na vijf minuten al weet dat het niets wordt, dan heb je een klotedag hoor met zo'n tijdrit. Maar ja, dat soort dagen horen er ook bij. Dan kun je niet meer doen dan volle bak naar de finish te rijden en maar zien. Rustig aan doen heeft ook geen zin; dan kun je net zo goed niet starten."

Dumoulin deed tot het eerste meetpunt nog met de toppers mee, maar daar had hij ook wel een verklaring voor. "Tot het tussenpunt reed ik over de limiet en hoopte dat het daarna met wind mee toch nog zou gaan, maar dat was tegen beter weten in. Zo snel mogelijk vergeten? Nee joh! Van dit soort dagen leer ik", besluit Dumoulin, die morgen als kopman in de wegrit start.

WK
  • Cor Vos