O nee, Remco Evenepoel vermist! (Oké, het konijn Remco Evenepoel, maar toch..)

Tsja, als Remco demarreert, zie je 'm nooit meer terug natuurlijk. Hier lees je van de (hoge) hoed en de rand over konijntje Remco.
remco evenepoel

Wielrenners moeten hun whereabouts nauwgezet bijhouden, maar voor konijnen zit dat anders. Daar kwam Tatjana Beekman-Crooijmans uit Almere op een keiharde manier achter: haar konijn Remco Evenepoel liep op 11 september weg en is tot op heden niet terug, zo meldt de Volkskrant in een stuk over opvallende posters voor vermiste dieren.

Het konijn heeft de voor een konijn uit Almere toch wel opvallende naam omdat Stijn, het 8-jarige zoontje van Tatjana, helemaal idolaat is van de Belgische wielerploeg Deceuninck-QuickStep. En dus is Remco Evenepoel (de wielrenner..) nu z'n nieuwe held.

Net als de huidige generatie wielrenners zat konijn Remco Evenepoel op een streng, maar gezond dieet, zo vertelt Tatjana. "Hij kreeg dagelijks verse kruiden, hooi, groente, fruit en wilgentakken." Ondanks dit niet te versmaden dagelijkse kostje koos konijn Remco er toch voor te ontsnappen. Daar is wel een reden voor te bedenken.. "Hij zou eigenlijk gecastreerd worden", aldus Beekman-Crooijmans.

Volgens haar is Remco Evenepoel een heel lief konijn. "Remco is nieuwsgieriger dan m'n twee andere konijnen, meer op mensen gericht. Ik denk dat hij zich wel in leven zal kunnen houden met al het gras hier in de buurt. Als Remco ergens bij een ander kindje zit en daar gelukkig is, vind ik het ook prima, als ik het maar weet", besluit Natasja.

Maar als u dus in omgeving Almere een konijn heeft gezien dat een paar minuten voor een peloton andere konijnen uitrende, dan zou het best eens Remco kunnen zijn. Neem in dat geval contact met ons op en wij zorgen dat Stijn z'n Remco Evenepoel weer terugkrijgt!

O ja, een van de andere konijnen in huize Beekman-Crooijmans heet overigens Amy Pieters, naar de renster van Boels-Dolmans. Zij zit nog veilig in haar hok...

Laatste nieuws