Søren Kragh Andersen wint tijdrit BinckBank Tour, VDP houdt uitzicht op eindzege

Een korte maar krachtige tijdrit in het Belgische Riemst verving de rit die zou finishen op het Tom Dumoulin Bike Park in de BinckBank Tour. Søren Kragh Andersen had z'n Tourbenen meegenomen..

søren kragh andersen

Het iets meer dan 8 kilometer lange parcours van de tijdrit voerde over de Slingerberg en was voor het overige ook bochtig. Een parcours waarop ook de niet-hyperspecialisten wel uit de voeten konden dus. De eerste echte knaltijd werd gerealiseerd door Søren Kragh Andersen, die duidelijk z'n Tourbenen nog niet kwijt is. Als één van de eerst gestarte favorieten was de Sunweb-renner aan de meet maar liefst 16 seconden sneller dan z'n Duitse ploeggenoot Jasha Sütterlin. Hij dook met een tijd van 9 minuten en 59 seconden als eerste onder de tien minuten.

Europees kampioen tijdrijden Stefan Küng beet zich net stuk op de tijd van Kragh Andersen en had 6 seconden meer nodig voor de 8,4 kilometer. Ook mannen met klassementsambities als Sep Vanmarcke (val), het Zwitserse talent Stefan Bissegger (maar nipt), Yves Lampaert en Tim Merlier beten zich stuk op de tijd.

Ook Nederlanders Mike Teunissen en Mathieu van der Poel kwamen niet aan de tijd van Kragh Andersen, maar hielden zich wel staande in het algemeen klassement. Van der Poel nestelde zich in de top 5 van de daguitslag (zie hieronder). Klassementsleider Mads Pedersen lukte dat ook. Hij gaf bij de finish 9 seconden toe op landgenoot Kragh Andersen en blijft dus drager van de groene leiderstrui.

Morgen staat de klassieke rit door de Vlaamse Ardennen met aankomst in Geraardsbergen op het programma. Met de kleine verschillen in het algemeen klassement (zie hieronder) belooft het een interessante rit te worden.

De top 10 van de dag

Het opgeschudde algemeen klassement na de tijdrit

Nieuws
  • Cor Vos