Mathieu van der Poel na kunststukje in BinckBank Tour: 'Heb alles of niets gespeeld'

We zijn wel wat gewend van Mathieu van der Poel, maar wat-ie nu weer uit z'n mouw schudde in de slotetappe van de BinckBank Tour...
mathieu van der poel

Daar ging-ie op de Muur van Geraardsbergen. Met nog meer dan 50 kilometer te gaan. Een alles-of-niets-poging om de BinckBank Tour naar z'n hand te zetten. Het werd alles en dat moet ons bij Mathieu van der Poel al niet eens meer verbazen. Dat doet het toch nog steeds wel een beetje. We zijn in goed gezelschap, want de Nederlander verbaasde zichzelf ook. "Dit was niet het plan. Het was eigenlijk veel te vroeg. Ik had dit na mijn tijdrit niet meer verwacht", zei hij zelf over zijn heerlijke solo.

Het was een totaal ander scenario dan de Amstel Gold Race van vorig jaar, maar toch deed het iedereen daar een beetje aan denken. VDP vergeleek na afloop beide uitspattingen. "Dit was nóg zwaarder. Op de klimmetjes hier verzuurde ik helemaal naar het einde toe. Het was heel moeilijk om mij wattages nog hoog te houden. Dit moet een van mijn strafste prestaties zijn. Ik twijfelde wel even toen ik alleen kwam te zitten, maar heb alles of niets gespeeld."

Van der Poel hield na z'n solo op de meet uiteindelijk 3 seconden over op Oliver Naesen. Sonny Colbrelli en Søren Kragh Andersen volgden op 5 seconden in de thriller. Van der Poel heeft door dat dat tijdsverschil met de Deen en de bonificaties onderweg en aan de streep een voorsprong van een paar seconden in het algemeen klassement.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws