Mathieu van der Poel na wonderweekend: 'Voel me beter dan ooit, ik ben super!' 

Z'n benen spraken afgelopen weekend eigenlijk al genoeg, maar Mathieu van der Poel z'n mond bevestigde het nog even...
mathieu van der poel

Wie na z'n straffe staaltje wielrennen van zaterdag in de BinckBank Tour dacht dat Mathieu van der Poel zondag naar Luik was gekomen om alleen maar mee te rijden in z'n eerste La Doyenne kent Mathieu van der Poel duidelijk nog niet. Op het hele steile stukje van La Roche aux Faucons kon hij nét niet mee met de beste vier - veel lichtere - renners, maar daarachter zagen we hem op kop sleuren alsof-ie de dag ervoor helemaal niet meer dan 50 kilometer solo had gereden. Stiekem baalde VDP na z'n zesde plek zelfs een beetje.

"Ergens knaagt het toch dat ik op het beslissende moment net niet meekon", zegt de sportman die altijd voor het hoogste streeft in Van der Poel tegen het AD. Maar hij beseft toch ook wel dat het speciaal is wat hij afgelopen weekend deed. "Ik had vooraf niet gedacht dat ik zo mee zou kunnen. Zo'n solo voel je toch wel in de benen. Al met al mag ik supertevreden zijn."

Dat is Van der Poel ook in het algemeen, over z'n benen. Hij voelt zich beter dan ooit. "Ik ben heel blij met m'n vorm. Dat kan iedereen wel zien, denk ik. De conclusie voor mij: ik ben super." De renner van Alpecin-Fenix rijdt nu als het goed is nog de Brabantse Pijl op woensdag en daarna de Gent-Wevelgem, de Ronde en Parijs-Roubaix. "Al blijft het afwachten wat er nog gereden gaat worden vanwege corona. Als ik nu al hoor dat Parijs-Roubaix al een beetje onzeker is", weet ook VDP.

We hopen voor ons en hem het beste, want het zou zonder zijn om de Van der Poel met deze benen níét te zien strijden tegen bijvoorbeeld Wout van Aert.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws