Mathieu van der Poel in de tang bij de Fransen in Brabantse Pijl, Alaphilippe wint nipt

En andermaal kregen we een heerlijke koers voorgeschoteld! Helaas kon Mathieu van der Poel het net niet afmaken
van der poel alaphilippe

De Brabanste Pijl leek net als vorig jaar al snel uit te draaien op een duel tussen de Nederlandse kampioen Mathieu van der Poel en de kersverse wereldkampioen Julian Alaphilippe. De twee waren duidelijk de sterksten in koers en maakten ook al vroeg in de wedstrijd koers met z'n tweeën. Maar ze durfden of wilden niet vol doorrijden met z'n tweeën, want steeds kwamen er plukjes renners terug.

Eerst kregen VDP en Alaphilippe gezelschap van Omar Fraile, Benoit Cosnefroy, Sonny Colbrelli en wat later maakte Michal Kwiatkowski ook de oversteek. Maar zelfs dit elitegroepje bleef niet weg. Een nerveus gedoe in de laatste ronde van 23 kilometer dus, waarin nog verscheidene hellingen lagen om het verschil te maken. Op de kasseien van de Moskesstraat met nog 11 kilometer te gaan zette Alaphilippe andermaal aan. Wederom kreeg hij Van der Poel met zich mee.

En weer werden de verschillen niet groot. Benoit Cosnefroy kwam erbij en ook Colbrelli en de verrassende Alessandro Covi bleven binnen schootsafstand. De twee Italianen kwamen er niet bij en dus gingen de drie vooraan uitmaken wie deze Brabantse Pijl op z'n naam ging schrijven.

Op de Schavei, het laatste klimmetje naar de finish, probeerde niemand weg te rijden; sprinten dus. Die begon Cosnefroy met Van der Poel in z'n wiel in ogenschijnlijk goede positie, maar hij leek wat ingesloten te raken toen Alaphilippe langszij kwam. Een ultieme jump kon ook niet meer voor de zege zorgen, dus Alaphilippe won.

Top 10 van de Brabantse Pijl

Laatste nieuws