Van der Poel boos op zichzelf na Brabantse Pijl: 'Ga vannacht niet slapen, zo'n fout maak ik normaal nooit' 

Ai, hij baalde behoorlijk na afloop van de Brabantse Pijl, waarin hij volgens zichzelf de sprint met Alaphilippe door een eigen fout verloor. Lees hieronder z'n verhaal.
mathieu van der poel

Meteen na de streep ontsnapte er een vierletterig Engels F-woord aan de lippen van Mathieu van der Poel, gevolgd door een oerschreeuw. Hij had in de Brabantse Pijl een sprintje verloren van Julian Alaphilippe dat hij niet had hoeven verliezen, besefte hij. Even later stond hij Sporza te woord en was dat besef er nog steeds.

"Ik ga niet slapen vannacht", verzuchtte de Nederlands kampioen. "Normaal maak ik zo'n fout nooit, maar toen Alaphilippe erlangs kwam besefte ik meteen dat ik te lang had gewacht. Ik was in eerste instantie van plan om te doen wat Cosnefroy deed: de sprint langs het hek inzetten, zodat de anderen door de wind moesten."

Dat plannetje mislukte en ook de rest van de sprint liep in het honder. "Ik kan mezelf wel voor m'n kop slaan, ik had gewoon vroeger aan moeten gaan, want ik had zeker nog wel een versnelling in huis. Het is m'n eigen domme fout. Ik ben heel teleurgesteld in mezelf en zie dit echt als een gemiste kans", was VDP streng voor zichzelf. Zondag kan hij in Gent-Wevelgem revanche op zichzelf nemen. We zullen daar ongewtijfeld een getergde Van der Poel aan de start zien staan..

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws