Nibali en Fuglsang vechten vete uit in Giro, Alex Dowsett wint etappe 

Het was een dag voor de vluchters in de Ronde van Italië, maar ongeveer halverwege de etappe gebeurde er ook nog iets anders opvallends...

vincenzo nibali

De vlucht van de dag (met Ravanelli (Androni), Rosskopf (CCC), Brändle, Dowsett (Israel Start-up Nation), Holmes (Lotto-Soudal) en Puccio (INEOS)) leek in de achtste etappe van de Giro naar Vieste de zegen van het peloton te krijgen. Ze namen meer dan 10 minuten en niets stond een etappezege van één van de zes in de weg...

Totdat Vincenzo Nibali een vete met Jakob Fuglsang besloot uit te vechten. De Italiaan zette een mannetje van zijn ploeg op kop in de afdaling en juist op dat moment reed Fuglsang lek. De Trek-formatie trok vol door. Het had alles te maken met een vete tussen de twee klassementsrenners.

De Deen schreef gisteren in een column die de boel waarschijnlijk nog eens extra op scherp zette dat Nibali geen woord meer met hem wil wisselen. Fuglsang houdt het er in de Deense krant BK op dat het jaloezie is. Nou, zoiets moet je dus niet tegen de gehaaide Nibali zeggen. Astana moest vol in de achtervolging. Over deze vete is het laatste woord waarschijnlijk nog niet gesproken.

Maar uiteindelijk staakte Trek de poging wel en liep het verschil met de kopgroep weer op. De zes konden toch voor de overwinning strijden. De twee van Israel Start-Up Nation speelden het slim. Alex Dowsett en Mathias Brändle waren niet de sterksten in de groep (bergop), maar slaagden er toch in om door goed ploegenspel de Brit vooraan te krijgen.

Dowsett had met nog 7,5 kilometer te gaan een halve minuut op Joey Rosskopf, Matthew Holmes en Salvatore Pucci. Het bleek genoeg voor de zege. Het peloton deed net ondertussen rustig aan en finishte op bijna een kwartier.

Nieuws
  • Cor Vos