Puurdere blijdschap en emotie ga je niet zien: en óf de Giro-dag van Alex Dowsett beter werd na het tandenpoetsen voor de koffie!

Zulke winnaars zien we graag. Een terugblik op de dag van Alex Dowsett.

alex dowsett
  • Afbeelding van Alex Dowsett Alex Dowsett

Opstaan, tandenpoetsen, koffie...

Soms zijn er van die dagen dat alles op z'n plek valt. Gisteren was het er zo eentje voor Alex Dowsett, al jaren een gewaardeerde kracht in het peloton en bovendien een zeer verdienstelijk tijdrijder.

Dagen waarin uiteindelijk alles op z'n plek valt, hoeven niet per se zo te beginnen. Dat bleek toen Alex Dowsett zich precies een week nadat hij 32 werd, zich nog eens uitrekte, opstond hij vanuit zijn Italiaanse hotelbed, iets aantrok, en op de een of andere manier naar zijn tandenborstel werd gezogen. Poetsen maar!

Met de frisgepoetste tanden realiseerde hij zich onmiddellijk dat er iets ontzettend was misgegaan in zijn routine: hij was z'n versgezette bakkie koffie helemaal vergeten! Niets minder dan een nachtmerrie, zo deelde hij ook met de wereld in een inmiddels profetische tweet..

Baby op komst, nog geen contract

En óf het up pickte! Alex Dowsett kwam samen met z'n ploeggenoot Matthias Brändle terecht in de vlucht van de dag. Het werd nog even spannend toen Nibali en z'n ploeg in het peloton een vendetta begon tegen Jakob Fuglsang, maar ze kregen de zegen. In een finale met een paar klimmetjes was Dowsett bergop zeker niet de sterkste, maar door tactisch sterk koersen van hem en Brändle kwam Dowsett solo over de meet.

In een emotioneel interview kwamen we erachter dat het niet zomaar een zege was. Het is een lastige periode voor de Brit: baby op komst, maar nog geen contract voor volgend seizoen.. Nou ja, op het digitale papier is dit veel minder mooi; kijk en luister hieronder naar de pure emotie bij Dowsett.

Dowsett, wat een fijne vent!

En later deed hij dat in een Instagram-post nog eens over. Als die foto geen pure blijdschap is, dan weten we het ook niet meer. Na het lezen van z'n tekstje gun je hem die blijdschap bovendien nog eens veel meer; niet alleen oog hebben voor z'n eigen situatie, maar even - oprecht - verder kijken dan z'n neus lang is. Alex Dowsett is gewoon een heel fijne vent!

Dit bericht bekijken op Instagram

What a day. So many people to thank, so so many. My one and only Chanel @yourroyalthighness_, never a dull moment hey ❤️ My family, we’ve all got our fair share of worry and days like today are so special. And with that a nod to everyone though, there’s so much worry in the world this year for so many people and we keep on fighting. • Here in a Italy it’s thanks to the staff and my teammates @israelcyclingacademy. And out on the road today it was the boys blocking to let us go, Nikki in our ear making us believe and the real MVP today; Mathias @mbraendle, it didn’t matter which one of us won today and we fully committed to each other, there wasn’t much talking but we knew exactly what we were doing, together. • Thank you for all your messages, it’s overwhelming, this one will be remembered for a long long time.

Een bericht gedeeld door Alex Dowsett (@alexdowsett) op

Nieuw ritueel?

En inderdaad, met die dag kwam het dus helemaal goed.. Een nieuw ritueel voor wielrenners, zoals z'n vrouw zich afvraagt?