Boonen over kritiek Van Aert aan Van der Poel: 'Nergens voor nodig, die uithaal'

Topfavorieten Wout van Aert en Mathieu van der Poel werden 'slechts' achtste en negende in Gent-Wevelgem. Na afloop had Van Aert flinke kritiek op Van der Poel, die dat vervolgens weer pareerde. Tom Boonen heeft er zo zijn mening over. "De uithaal van Wout is nergens voor nodig", schrijft Boonen in zijn column in Het Laatste Nieuws.

Boonen over kritiek Van Aert aan Van der Poel: 'Nergens voor nodig, die uithaal'
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

"Het was elke keer dezelfde die op mijn wiel zat. Van der Poel moet begrijpen dat ik al het nodige heb gewonnen dit jaar en dat ik dus durf te gokken. Nu hebben we allebei niks", zei Van Aert gisteren na afloop van Gent-Wevelgem. Boonen vindt het echter logisch dat er geen cadeaus worden uitgedeeld. "Nergens voor nodig, die uithaal van Wout richting Mathieu na afloop. Het is niet omdat Van Aert momenteel een fractie sterker is dan de rest, dat ze hem zomaar zijn gang moeten laten gaan. Zo simpel is het", stelt drievoudig winnaar van Gent-Wevelgem. "Logisch dat hij wordt geschaduwd, dat brengt zijn huidige status met zich mee. En al zeker als het schaduwwerk komt uit de hoek van de andere topfavoriet, Van der Poel. Die ook voluit koerste voor de zege, daar ben ik vast van overtuigd."

Volgens Boonen reed Van der Poel ook om te winnen. De oud-renner vertelt dat in een koers zoals Gent-Wevelgem vijf à tien seconden twijfel je de zege kunnen kosten. Van der Poel deed dus wat hij moest doen, stelt Boonen. "Als hij wilde winnen, mocht Wout hem niet ontglippen. Dat besef was heel sterk bij hem aanwezig. Het slimste wat Wout had kunnen doen, is de zaak met de mantel der liefde bedekken. Alles beter dan ostentatief achterom kijken in die laatste rechte lijn en je laten uitzakken omdat het je te veel wordt. Als hij zich daar niet kan overzetten, zal hij zo nog vaker koersen verliezen."