De Tour win je in bed, zei Joop. Joao Almeida hoopt dat het ook voor de Giro geldt...

Het is de vraag of de jonge rozetruidrager Joao Almeida onze Joop Zoetemelk kent, maar hij neemt z'n advies in ieder geval wel ter harte!
joao alemeida

Welke jonge renner droomt er niet van: de leiderstrui in een grote ronde pakken. Het gebeurde, toch wel enigszins de 22-jarige Portugees Joao Almeida. Tuurlijk, de QuickStep-renner is getalenteerd, maar dat hij nu al een week in het roze rondrijdt, had hij waarschijnlijk niet durven dromen.

Over dromen gesproken: op z'n Twitter-account en dat van de ploeg waren de afgelopen dagen twee keer een foto te zien van een Almeida die laten zien dat hij met volle teugen van geniet van z'n roze trui. Op z'n eigen account zie je Almeida met helm en al in het roze in z'n bed liggen. Z'n ploeg postte een foto van Almeida die het roze als kussensloop voor z'n kussen gebruikt. De Giro win je net als de Tour, zoals Joop Zoetemelk dat zei, in bed..

Of-ie 'm wint is maar zeer de vraag - tenzij de ronde voortijdig wordt afgebroken vanwege corona - maar deze week zal hij de trui hoogstwaarschijnlijk in ieder geval wel kunnen behouden tot de tijdrit van aanstaande zaterdag. Mogelijk mag Almeida de leiderstrui zondag ook nog aantrekken, want hij is een goede tijdrijder. De dagen erna wordt het een lastiger verhaal, want er wachten hem nog enkele loodzware bergetappes.

Hieronder zie je de fraaie plaatjes van Almeida met het roze in zijn hotelbed.

  • João Almeida

Laatste nieuws