Kunststukje Peter Sagan in spektakeletappe Giro, wint weer na 461 dagen zonder zege

De coronaperikelen zorgden vanochtend voor spanning en sensatie; de wielrenners zorgden er vanmiddag in de Giro voor dat de aandacht weer gewoon naar de fiets ging. Wat een pracht van een etappe!
peter sagan

De coronaperikelen hielden de gemoederen vandaag flink bezig in de Giro, maar gelukkig zorgden de wielrenners ervoor dat we het óók gewoon over fietsen kunnen hebben. Want wat een etappe schotelden ze ons voor. Van start tot finish vuurwerk in de heuvelachtige rit naar Tortoreto (zo'n mooie finishplaatsnaam verdient ook een mooie etappe, toch..?)

Dat het zo'n spektakel werd, was mede te danken aan de aanvalslust van Peter Sagan. Hij koos de aanval vanwege de punten voor de paarse sprinttrui en uiteraard met het oog op de etappezegge. Met onder andere Filippo Ganna in zijn vluchtersgroepje moest hij achtereenvolgens afrekenen met FDJ (namens Démare), UAE (namens Ulissi) en NTT (namens Pozzovivo), die allen achtervolgden op Sagan en co.

Het deerde Sagan niks. Op het laatste klimmetje van de dag reed hij weg bij de nog enig overgebleven vluchtmakker Ben Swift en weerstond hij ook een aanval vanuit het peloton(netje) van Pello Bilbao. De Spanjaard werd door de Groep Kelderman (even chauvinistisch gezegd) weer gegrepen, maar Sagan bleef voorop en pakte zo zijn eerste etappezege in de Giro (het is ook pas z'n eerste deelname) na 461 dagen zonder zege.

De Slowaak is nu de honderdste renner die in alle drie de grote rondes (12 in de Tour, 4 in de Vuelta en nu 1 in de Giro) een etappezege boekte. Bij de klassementsmannen verloor Jakob Fuglsang kostbare tijd na een lekke band in de finale. De Deen verloor 1 minuut 36 op z'n concurrenten.

Top 10 van de dag

Laatste nieuws