Veel veiligheidsmaatregelen rondom Ronde van Vlaanderen: 'Beleef de koers thuis'

Lokale overheden en organisator Flanders Classics willen aanstaande zondag niets aan het toeval overlaten. Met en fors pakket aan veiligheidsmaatregelen wil men de koers coronaproof organiseren. De belangrijkste boodschap? Blijf thuis en volg de wedstrijd daar.
Veel veiligheidsmaatregelen rondom Ronde van Vlaanderen: 'Beleef de koers thuis'

Carina Van Cauter, gouverneur van Oost-Vlaanderen is er duidelijk. "Beleef de koers thuis, voor het scherm of via de radio, en doe dat met je gezin of de mensen waarmee je onder hetzelfde dak woont", tekent Wielerflits op. "Het wordt een editie met beperkingen, maar ook een unieke editie die we ons nog lang zullen herinneren omdat we ze allemaal van thuis uit zullen beleven."

Zoals gezegd, er is een fors pakket aan maatregelen genomen om de koers te kunnen organiseren. Er zijn langs het parkoers 22 veiligheidszones in het leven geroepen, met name langs alle hellingen en kasseistroken. In deze zones geldt een publieksverbod en het is ook verplicht om een mondmasker te dragen langs het gehele parkoers, gedurende een uur en een uur na de verwachte passage. Ook zal er geen publiek zijn in de finishzone in Oudenaarde, is het rennersdorp niet toegankelijk en starten de dames op een andere plek.

"Eigenlijk kun je in Oudenaarde en langs het volledige parkoers van de Ronde niets komen doen", stelt burgemeester van Oudenaarde Marnic De Meulemeester. "Het gebeurt zondag voor de televisie. "De politie zal controleren, streng optreden en verbaliseren en inzetten op preventie."

TV-uitzendingen

De tv-kijker hoeft feitelijk niets van Vlaanderens Mooiste te missen. Sporza is er zondagochtend vanaf 09:00 al bij en zal er de rest van de dag ook blij blijven. Om 13:00 dient u in verband met het journaal even over te schakelen naar Canvas. De NOS schakelt vanaf 15:15 in.

Laatste nieuws