Roger De Vlaeminck: 'Van Aert 30 procent beter dan Van der Poel'

Er was en is veel te doen over de afgelopen editie van Gent-Wevelgem. Met name over de kemphanen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Monsieur Parijs-Roubaix Roger De Vlaeminck heeft er ook wel wat over te zeggen. Volgens hem is Van Aert topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen.
Roger De Vlaeminck: 'Van Aert 30 procent beter dan Van der Poel'

"Van Aert was 30% beter dan Van der Poel. De hele koers lang. Vooral bergop merkte je het verschil. Mathieu moest alle zeilen bijzetten om niet te lossen bij Wout", zegt De Vlaeminck in Het Laatste Nieuws. Volgens De Vlaeminck is Van Aert nog beter dan voor zijn val in de Tour, terwijl hij Van der Poel niet de Van der Poel van het voorjaar van 2019 vindt. "Valt hij vorig jaar niet in de Ronde van Vlaanderen, dan had hij hem dán al gewonnen."

'Op laatste Paterberg alle remmen los'

De Vlaeminck denkt dat Van Aert de Ronde van Vlaanderen gaat winnen. "Ik heb die jongens allebei even graag. Maar ik denk uiteraard 'Belgisch'. En dus zie ik Van Aert winnen. Als hij gespaard blijft van tegenslag. En het verstandiger aanpakt dan in Gent-Wevelgem. Hij moet zich iets meer gedeisd houden. Zijn aflossingsbeurten doen, evenredig aan die van de concurrentie, en niet constant demarreren", zegt de Belg, die ook nog een advies voor zijn landgenoot heeft: "Pas op de laatste Paterberg, op 15 kilometer van de finish, mag hij alle remmen losgooien. Zeg het hem maar, met mijn groeten."

  • Wout van Aert
  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws