Ulissi klopt Almeida en pakt 8ste Giro-rit in carriere

Diego Ulissi heeft de dertiende etappe in de Giro gewonnen. De Italiaan van UAE-Emirates was na een harde finale de snelste van een flink uitgedunde groep. Roze trui drager Joao Almeida kwam dichtbij maar moest op de streep een half wiel toegeven op Ulissi.
Ulissi

Bora-hansgrohe liet de traditioneel vroege vluchtersgroep niet te ver weglopen, om Peter Sagan in de finale de kans te geven om zijn tweede ritzege te pakken. Het peloton werd op de twee steile klimmetjes inderdaad uiteen geslagen, maar Sagan was niet in staat om bij de eerste groep aan te sluiten. Hij deed samen met enkele ploegmaten nog verwoede pogingen om de kloof te dichten, maar Deceuninck-Quickstep voorkwam dat.

In de sprint ging Ulissi al vroeg aan en hij leek in extremis gepasseerd te worden door Almeida. De finishfoto was echter onverbiddelijk. Ulissi pakt zijn tweede ritzege in deze Giro en zijn achtste in totaal. Almeida pakte op de streep zes bonficatieseconden waardoor hij nu 40 seconden voorsprong heeft op Wilco Kelderman in het klassement.

Laatste nieuws