Diego Ulissi lang aan de kant met hartproblemen: 'Hopelijk een tijdelijke break' 

Heel slecht nieuws voor Diego Ulissi na zo'n sterk seizoen.
diego ulissi

Eén van de beste wielrenners van 2020 zien we het komende seizoen, in iedere geval in de eerste maanden daarvan, niet in actie. Diego Ulissi reed zich onder meer dankzij een ijzersterke Giro in de top 10 van het UCI-ranking. Maar nu slaat het noodlot toe voor de 31-jarige Italiaan.

Bij de puncher werd door z'n ploeg een hartafwijking geconstateerd die waarschijnlijk is ontstaan door een virusinfectie. Het gaat om myocarditis, een ontsteking van de hartspier. Iets waar bijvoorbeeld voetballer Daley Blind ook last van had/heeft. Bij de Ajacied werd een interne defibrilator aangebracht; of dat ook bij Ulissi gebeurt is nog niet bekend. Er is hem eerst een paar maanden volledige rust voorgeschreven.

Ulissie baalt daar uiteraard van, maar is ook maar wat blij dat z'n ploeg UAE het euvel heeft ontdekt. "Ik heb nooit ergens last van gehad, dus het nieuws kwam als een totale verrassing. Iedereen zal begrijpen dat ik boos en teleurgesteld ben. Maar ik ben ook blij dat de ploegarts er op tijd bij was. Nu moet ik een pauze nemen, maar hopelijk is die break tijdelijk. M'n gezondheid staat echter voorop; er is meer in het leven dan fietsen", zo laat Ulissi weten op de site van z'n ploeg.

De kwaal werd ontdekt door de ploegarts nadat er tijdens inspanningen een onregelmatige hartslag werd geconstateerd bij de Italiaan. Bij de medische controles door de UCI was het probeem niet naar voren gekomen.

Laatste nieuws