Elia Viviani en Diego Ulissi allebei weer in koers na hartproblemen

Goed nieuws voor de Italianen.

elia viviani diego ulissi
  • Elia Viviani Elia Viviani
  • Diego Ulissi Diego Ulissi

We moesten eerder dit jaar berichten over hartproblemen bij zowel Elia Viviani als Diego Ulissi (zie onder dit artikel), maar die behoren gelukkig tot het verleden voor beide heren.

Bij Diego Ulissi werd in december na een zeer succesvol seizoen - hij won twee etappes in de Giro en fietste zich in de top 10 van de UCI-wereldranglijst - een virusinfectie gevonden die voor een ontsteking van de hartspier zorgde. Na uitgebreid onderzoek blijkt dat er geen risico is op gevaarlijke hartritmestoornissen. Na die uitkomst zette z'n ploeg UAE Team Emirates deze week het licht op groen om z'n training te hervatten. Het zal nog wel even duren voor hij weer wedstrijden gaat rijden.

Dat ligt bij Elia Viviani anders; hij start komende zondag in UAE Tour. De sprinter kende in z'n eerste jaar bij Cofidis een veel minder seizoen dan Ulissi na zowel een teleurstellende Tour als Giro. Ook bij hem werd een hartprobleem geconstateerd, maar dat kostte hem minder tijd dan Ulissi. Viviani moest twee weken rust houden na een kleine ingreep en is al een tijdje weer volop aan het trainen. In de Emiraten wil hij wedstrijdritme opdoen voor de Tirreno en Milaan-Sanremo.

Nieuws
  • Cor Vos