'Elia Viviani kampt met hartproblemen' 

Even vooraf: z'n ploeg Cofidis heeft het (nog) niet bevestigd.
elia viviani

Volgens het doorgaans goed ingevoerde TuttoBiciWeb kampt de Italiaanse sprinter Elia Viviani met hartproblemen. De renner van Cofidis die een zeer matig 2020 kende zou op trainingskamp in Benidorm last hebben gekregen van hartritmestoornissen. Hij is naar verluidt afgelopen maandag naar Italië afgereisd om onderzocht te worden in het ziekenhuis van Ancona.

Viviani is door een Robert Corsetti, een sportarts gespecialiseerd in cardiologie met wie hij al samenwerkte in zijn tijd bij Liquigas, doorverwerzen naar het ziekenhuis van Ancona omdat die een goede reputatie hebben op dat gebied. Ook Mario Cipollini werd daar - in 2019, na zijn wielercarrière dus - al eens behandeld.

En Viviani kwam in het ziekenhuis ook collega Diego Ulissi tegen, die daar een elektrofysiologisch onderzoek onderging waarbij ze met een sonde de slagader rond het hart onderzochten. Bij Ulissi werd in december myocarditis geconstateerd, een ontsteking van de hartspier.

UPDATE: De oorzaak van het probleem is gevonden bij onderzoeken in het ziekenhuis en het probleem is ook verholpen (we besparen u de medische details). Viviani moet nog wel 15 dagen rust houden en er is chip onder z'n linkersleutelbeen geplaatst die z'n hartactiviteit registreert.

Laatste nieuws