Relletje bij Cofidis! Ex-renner Bouhanni kwaad op ploegbaas die eigen renner publiekelijk bekritiseert

Na afloop van de zesde etappe in de Tour de France ontstond er binnen Cofidis een klein relletje. 

Bouhanni Cofidis

In de zesde etappe in de Tour ontsnapte trok Axel Zingle ten aanval. Dat ging tegen de plannen van zijn ploeg Cofidis in. Ploegbaas Cedric Vasseur was niet te spreken over de actie van zijn renner en bekritiseerde hem publiekelijk tegenover RMC Sport.

'Een spasme'

De 25-jarige Zingle ontsnapte samen met Jonas Abrahamsen, drager van de bolletjestrui. In het begin van de zesde etappe naar Dijon gingen zij samen op pad, terwijl de Fransman juist in het peloton had moeten blijven van zijn ploeg.

"Axel had een spasme", klinkt het oordeel van de Franse ploegbaas van Cofidis. "Ik weet niet wat hij dacht. We waren totaal niet van plan om met iemand vooraan te zitten. Het is stom om aan te vallen als je met Bryan Coquard een sprinter hebt."

In de finale gaf Zingle vervolgens niet thuis in de voorbereiding op de massasprint. "Hij moest Bryan helpen, maar we hebben hem niet gezien", aldus de 53-jarige Vasseur. "We gaan hem dus wel om uitleg vragen."

Reactie Bouhanni

De publiekelijke kritiek van Vasseur viel niet in goede aarde bij Nacer Bouhanni. De oud-renner van Cofidis liet zich op X kwaad uit over zijn voormalig ploegbaas.

"De enige die bij Cofidis een spasme heeft, is Vasseur zelf", schreef Bouhanni, die eind vorig jaar zijn fiets aan de haak hing. "Hij kan zich niet eens inhouden. De vuile was wordt in het openbaar gewassen. Hij heeft geen lef, geen charisma, niets..."

Het relletje geeft de moeilijke verstandhouding aan tussen Axel Zingle en Cofidis. De Fransman verkast na dit seizoen naar Visma | LAB en dat kon ploegbaas Vasseur naar het schijnt moeilijk verteren. Zingle zou met een niet-selectie voor de Tour gestraft worden, maar verscheen verrassend genoeg toch op de startlijst van La Grande Boucle.