Cofidis-manager Vasseur over nieuwe aanwinst Teuns: 'Dylan kan zich meten met Mathieu van der Poel'

Cedric Vasseur is in z'n nopjes met nieuwe Cofidis-aanwinst Dylan Teuns. Hij is zelfs lyrisch over 'm en vergelijkt hem met Mathieu van der Poel. 

dylan teuns

Cofidis boekte het afgelopen seizoen maar vijf overwinningen - onder andere een ritzege van Benjamin Thomas in de Giro - en ziet bovendien met Axel Zingle en Guillaume Martin ook nog eens twee sterkhouders bij de ploeg vertrekken. Maar de Franse ploeg versterkt zich ook, onder andere met de Belg Dylan Teuns.

Vasseur lyrisch over Teuns

Waar Cofidis-manager Cedric Vasseur een trap na gaf aan de naar Visma | Lease a Bike vertrekkende Zingle - die gaat volgens hem alleen maar bidons halen voor Wout van Aert - daar is hij lyrisch over z'n nieuwe aanwinst Dylan Teuns. In alle euforie lijkt hij het contact met de werkelijkheid zelfs een beetje te zijn verloren.

In een interview zegt met Cyslism'Actu zegt hij namelijk het volgende over de Belg: "Hij was dit jaar opnieuw adembenemend in de klassiekers. Hij kan zich meten met renners van het kaliber van Mathieu van der Poel en dat hebben we in onze huidige ploeg niet. Hij zal een heel belangrijke rol spelen voor alle Belgische klassiekers, dat zit in zijn bloed, het zit in zijn DNA."

Nu werd Teuns keurig achtste in de Ronde van Vlaanderen van afgelopen jaar, maar Mathieu van der Poel... Dat lijkt toch nog echt wel een ander kaliber.

Overige aanwinsten

Cofidis krijgt er met Simon Carr en Alex Aranburu nog twee goede renners bij. Met name die laatste reed afgelopen seizoen een paar mooie uitslagen bij elkaar en zorgde voor een kers op de taart door zich tot Spaans kampioen te kronen. Vasseur vergelijkt 'm niet met een andere renner, maar is ook blij met de komst van de Bask naar zijn ploeg.

"Alex Aranburu is een fantastische renner. Hij rijdt aanvallend en dat is echt het beeld dat ik wil hebben van de Cofidis-renners in 2025. We gingen op zoek naar een renner die ons bijna een top 20 of 30 van de wereld garandeerde. Hij komt naar ons toe met deze status, en dat is waar we naar op zoek waren. Dit jaar hadden we niet geen renner die daartoe in staat was.