📸 Cofidis in een nieuw jasje! Dit is het tenue van Martin, Coquard en co in de Tour de France

Het Franse Cofidis van kopmannen Guillaume Martin en Bryan Coquard rijdt de Tour in een nieuw tenue. 

Cofidis shirt

Cofidis heeft op sociale media een nieuw tenue gepresenteerd. Dit shirt dragen de renners van de Franse équipe tijdens de aankomende Tour de France, waar Bryan Coquard en Guillaume de uitgesproken kopmannen zijn.

Rood-wit

Wie niet goed tegen verandering kan hoeft zich niet druk te maken. Het shirt van Cofidis blijft namelijk gewoon rood-wit. Enkel aan het patroon is (flink) gesleuteld. Het resultaat mag er zijn, voor zover wij daarover mogen oordelen. Cofidis draagt dit tenue niet alleen in de Tour, maar ook in de Vuelta.

Selectie

Zoals gezegd zijn Guillaume Martin (31) en Bryan Coquard (32) de kopmannen bij Cofidis. Daar waar filosoof Martin zijn mannetje wil staan in de bergen en de aangewezen klassementsrenner lijkt, is Coquard de sprinter van de ploeg. De rappe Fransman won dit jaar een etappe in de Ronde van Zwitserland en lijkt dus klaar voor de Tour.

De Tourploeg van Cofidis

Verder stuurt de Franse ploeg met Ion Izagirre (35), Jesús Herrada (33) en Simon Geschke (38) voldoende ervaring naar de Tour. Daartegenover staat dat Cofidis ook de jongere generatie een kans geeft. Zo maken ook ook Alexis Renard (25) en Axel Zingle (25) hun opwachting in de La Grande Boucle.

Dat Zingle toch op de startlijst staat is toch een kleine verrassing. Eerder schreven we namelijk dat hij niet naar de Tour mocht van zijn ploeg, omwille van zijn overstap naar Team Visma | Lease a Bike na dit seizoen. De jonge heuvelsprinter rijdt dus toch zijn thuisronde, evenals Piet Allegaert, die de selectie completeert.