Cofidis-manager Vasseur slecht verliezer richting Visma-aanwinst Zingle: 'Bidons voor Van Aert halen...'

Cedric Vasseur kan het slecht verkroppen dat Axel Zingle naar Visma | Lease a Bike vertrekt en geeft een soort trap na aan de Fransman. 

axel zingle

Met Matthew Brennan (18), Jørgen Nordhagen (19), Menno Huising (20) en Tijmen Graat (21) hevelt Visma | Lease a Bike vier talenten over naar het WorldTour-team, maar ze maakten ook al versterkingen van buitenaf bekend. Zo komt Simon Yates naar de ploeg en wisten ze na Christophe Laporte nog een Fransman te strikken: Axel Zingle.

Zingle in dienende rol bij Visma

De 25-jarige Fransman tekende voor drie jaar bij de Nederlandse ploeg. Zingle reed een sterke Tirreno-Adriatico en eindigde kort in enkele kleinere Franse en Belgische voorjaarskoersen. Ook in het najaar kwam hij nog een paar keer sterk voor de dag, hij eindigde onder andere als zesde in de door toekomstig ploeggenoot Olav Kooij gewonnen BEMER Classic in Hamburg.

Toch zal Zingle waarschijnlijk vooral in dienst moeten rijden bij zijn nieuwe ploeg. In de voorjaarskern rond Van Aert en ook zal hij nog wel wat hand- en spandiensten kunnen verlenen voor Olav Kooij in de sprints - als echte lead-out haalde Visma verrassend Daniel McLay binnen.

Cofidis-manager Cedric Vasseur snapt keuze niet

Dat Zingle ervoor kiest om in die dienende rol te gaan rijden, snapt Cedric Vasseur niet. Vasseur is de manager van zijn huidige ploeg Cofidis en in een interview met het Franse Cyclism'Actu bijt hij flink van zich af met wat stekelige opmerkingen richting Zingle.

"Hij wilde aan een ander project beginnen. Bij Cofidis was hij gegarandeerd een leider. Ik weet niet zeker of dit bij Visma het geval zal zijn. Maar ja, het is een carrièrekeuze. Misschien kan Axel over een jaar of twee zeggen dat hij de juiste keuze heeft gemaakt, of juist niet: dat hij leider had moeten blijven in plaats van de bidons voor Wout van Aert te moeten halen."

Versterkingen Cofidis

Ondanks het vertrek van Zingle lijkt Cofidis er niet per se slechter op te worden. Vasseur presenteerde twee mooie aanwinsten voor zijn ploeg. Hij wist Alex Aranburu (Movistar) en Dylan Teuns (Israel-Premier Tech) aan zich te binden.

Vasseur over Aranburu en Teuns: "Alex Aranburu is een fantastische renner. Hij rijdt aanvallend en dat is echt het beeld dat ik wil hebben van de Cofidis-renners in 2025."

"Hij was dit jaar opnieuw adembenemend in de klassiekers. Hij kan zich meten met renners van het kaliber van Mathieu van der Poel en dat hebben we in onze huidige ploeg niet."