Huwelijk Cofidis en Viviani eindigt in vechtscheiding, manager Vasseur haalt uit: 'Viviani was een mislukking, begon met een flink buikje bij ons' 

Ze zijn al uit elkaar, maar de ploegmanager van Cofidis haalt hieronder flink uit naar de Italiaanse sprinter...

elia viviani
  • Elia Viviani Elia Viviani

Het huwelijk tussen Elia Viviani en Cofidis was geen gelukkig huwelijk en lijkt nu ook nog in een vechtscheiding te eindigen. De Italiaan die in 2022 terugkeert in Engelse dienst bij Team INEOS Grenadiers krijgt in L'Equipe onderuit de zak van Cedric Vasseur, de manager van de Franse ploeg.

Viviani kwam in 2019 voor QuickStep nog tot elf zeges, maar in zijn twee seizoenen bij Cofidis was zijn oogst op z'n zachtst gezegd karig te noemen. In zijn eerste jaar bij de Franse ploeg kwam hij in het door corona gebroken seizoen tot nul zeges; een jaar later won hij wel zeven wedstrijden, maar dat waren allemaal zeges in kleine Franse wedstrijden of koersen zoals de Ronde van de Adriatische Zee.

Manager Vasseur vertelt over hoe het in 2020 eigenlijk vanaf het begin af aan al niet lekker zat. "Hij kwam bij zijn eerste wedstrijd voor ons, de Tour Down Under, aan de start met een flink buikje. Met zo'n vetgehalte ging het natuurlijk niet werken. Sportief gezien was Viviani een mislukking voor ons."

Natuurlijk speelden ook wat externe factoren daar een rol in. "In de Tour Down Under kwam hij ook ten val. Daarna gooide de coronapandemie roet in het eten. Z'n volgende wedstrijd was eigenlijk de Tour de France en daar lukte het ook totaal niet."

2022

Terwijl Viviani z'n geluk dus gaat beproeven bij INEOS Grenadiers hoopt Cofidis op betere tijden met het aantrekken van snelle mannen Bryan Cocquard en Max Walscheid. Voor de rittenkoersen beschikt hij over Guillaume Martin, die de dubbel Giro-Tour gaat rijden, en aanwinst Ion Izaguirre, die dan weer de dubbel Tour-Vuelta voor z'n rekening zal nemen. En dat alles dus zonder die afzichtelijke rode broek en in een stijlvol shirt...