Viviani: 'Ik ben klaar om te scoren in grote koersen'

Na twee moeilijke jaren bij Cofidis is Elia Viviani ervan overtuigd dat hij in 2022 weer gaat scoren in de grote koersen. Terug op het oude nest bij Ineos Grenadiers heeft de Italiaan de twijfels van zich af geschud.

Viviani

Na een zegeloos 2020 graaide Viviani dit jaar nog zes overwinningen mee. Toch bleef hij in de schaduw staan van de echte topsprinters. Tegen La Gazzetta dello Sport zegt 31-jarige Italiaan weer mee te willen doen met de grote jongens. "Mijn hoofd zat vol twijfels en onzekerheden. Ik denk dat het te vergelijken is met een topspits in het voetbal. Als die een tijdje niet scoort, wordt ie ook onzeker. Maar nu ben ik klaar om weer te scoren in de grote wedstrijden."

Viviani heeft ritten in alle drie de grote rondes gewonnen, maar er zijn twijfels of hij dat niveau weer aan kan tikken. Krijgen we te maken met een comeback á la Mark Cavendish? "Ik ben terug in een omgeving waar ik me vertrouwd en comfortabel voel. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik de twijfels en onzekerheden aan de kant heb gezet. Ineos Grenadiers voelt als een familie voor mij."

Viviani heeft naast zijn ambities op de weg ook grote plannen op de baan. Nadat hij in 2016 goud pakte op de Spelen van Rio op de omnium, wil hij die prestatie herhalen tijdens de Spelen van Parijs in 2024.

Nieuws
  • cor vos