Mathieu van der Poel over relletje met Van Aert: 'Dat boek is gesloten, slaap er geen minuut minder om' 

Er werd in de aanloop naar De Ronde van Vlaanderen veel geschreven en gezegd over de rivaliteit tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Voor de Nederlander is het nooit echt een issue geweest. De Nederlands kampioen blikt hieronder ook vooruit op Vlaanderens Mooiste.
mathie van der poel

Na Gent-Wevelgem stookte de pers (jaja, wij deden daar ook aan mee..) het vuurtje tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel lekker op - er is immers ook niks mis met wat mooie rivaliteit, de koers leeft ervan! Voor Mathieu van der Poel was het allemaal geen issue, zo zei hij op de mediakanalen van zijn ploeg Alpecin-Fenix. "Voor mij was het na vorige zondag al meteen klaar. Een afgesloten hoofdstuk. Het was gewoon hoe het er in wielrennen aan toegaat. Ik heb er nadien geen minuut minder om geslapen."

En dus blikt Van der Poel vooral vooruit op De Ronde van Vlaanderen, de koers die het hoogtepunt van zijn seizoen moet worden. Hij hoopt er beter te zijn dan in Gent-Wevelgem, maar baalt een beetje van het ingekorte parcours (240 kilometer in plaats van 270 kilometer.

"Na een weekje herstel zou ik normaal gezien betere benen moeten hebben. Het is wel jammer dat de koers iets is ongekort. Ik ben er vorig jaar achter gekomen dat ik wel van dat lange werk hou. Dan wordt het op het einde ook echt een mentale kwestie. Ik denk dat ik daar wel sterk in ben. Zondag komen weer dezelfde mensen als in Gent-Wevelgem bovendrijven denk ik. Ik heb van mijn eerste deelname geleerd dat het niet nodig is om echt de héle tijd voorin te zitten. Liever ietsje verder van achteren dan weer op de grond", verwijst VDP naar zijn val van vorig jaar.

Laatste nieuws