Giro | Wilco Kelderman nét niet in het roze, maar slaat wel een goede slag

Een aankomst bergop in de Giro, met vanuit Nederlands oogpunt prima gevolgen!
wilco kelderman

Liefst vier cols wachtten de renners in de Giro vandaag, waarbij er naar de laatste niet meer (in wedstrijdverband..) werd afgedaald. Bij het opdraaien van de tweede col van de dag had de vroege vlucht, bestaande uit Samitier en Villella (Movistar), Padoen (Bahrain), Navarro (ISN), De Gendt en Holmes (Lotto-Soudal), Vendrame (AG2R), Visconti (Vini Zabu), Boaro (Astana), Dennis (Ineos) en Chirico (Androni), een voorsprong van zes minuten.

Bij het begin van de zware slotklim naar Piancavallo was er van die voorsprong nog maar weinig over; het was Rohan Dennis die als laatste overbleef van de kopgroep. Een oppermachtig Sunweb reed vervolgens de hele groep der favorieten aan flarden. Nibali, Fuglsang, allemaal weg. Toen het aan Jay Hindley was, stond rozetruidrager Joao Almeida ook op kraken. Maar de Portugees reed op karakter door en weerde zich kranig.

Het gat tussen de indrukwekkende Hindley, Kelderman en Geoghegan Hart, die het Sunweb-duo als enige kon volgen, groeide seconde voor seconde. Maar het was net niet genoeg voor het roze. Geoghegan Hart won de etappe, Kelderman werd tweede. Hieronder zie je hoe het klassement er nu voor staat.

Het klassement na de bergetappe van vandaag

En de top 10 van de etappe

Laatste nieuws