Mathieu van der Poel waait de sloot in, Yves Lampaert wint waaierfestival Driedaagse Brugge-De Panne

Een beetje een anti-climax na een heerlijke waaierversie van de Driedaagse Brugge-De Panne. Een beetje heel erg een anti-climax...
mathieu van der poel

Vanaf kilometer 1 was het oorlog in de Driedaagse Brugge-De Panne. Waaiers, waaiers en nog eens waaiers in soms apocalyptische omstandigheden. En steeds zat de kersvers winnaar van de Ronde van Vlaanderen er goed bij in de voorste gelederen. Tot we op 15 kilometer van opeens beelden van Mathieu van der Poel en zijn roodwitblauwe trui vanuit de sloot zagen.

Einde koers voor de Nederlander. Hij stond even later wel weer zelfstandig op, maar leek wel een beetje dizzy te zijn. Hij hoefde niet mee in de ambulance voegde zich bij z'n ploegleiders in de auto. In de beelden hieronder zie je Van der Poel in de sloot liggen. Na 1.35 is de val zelf ook in beeld, maar op het moment van de val zelf maakt de motorcameraman net de lens van z'n camera schoon.

Na het wegvallen van Van der Poel speelde Yves Lampaert, die een thuiswedstrijd reed, het overtal van Deceunick-QuickStep goed uit. Hij ging solo en Kasper Asgreen, Tim Declerq en Van Lerberghe beschermden z'n vlucht goed in het kleine groepje waar Van der Poel in eerste instantie ook deel vanuitmaakte.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws