Giro | Unicum: twee man in dezelfde tijd dag voor einde grote ronde

Zoveel uren op de fiets de afgelopen drie weken en dan is het verschil nu precies niks!
jay hindley

Als we de oranje bril even afzetten en ons verdriet verdronken hebben nadat Wilco Kelderman uit het roze werd gereden op weg naar Sestriere rest er een unieke situatie in deze Giro: twee mannen in dezelfde tijd aan kop van het klassement, een dag voor het einde. Zoiets is nog nooit vertoond in het wielrennen.

In 1989 was het verschil tussen Greg Lemond en Laurent Fignon 8 seconden in Parijs, in het voordeel van Lemond (voor aanvang van de slottijdrit was het verschil 50 seconden in het voordeel van de Fransman). Ook toen Jan Janssen de Tour won was het spannend, en wat te denken van de ontknoping van afgelopen Tour - en er zullen vast meer spannende ontknopingen zijn geweest in de drie grote rondes.

Maar twee man in exact dezelfde tijd; het is een unicum. Omdat er morgen toch iemand het roze moet starten, is er naar de tienden en honderdsten van de andere twee tijdritten gekeken. Na een ingewikkelde rekensom kwam hier uit rollen dat Hindley de geklukkige is en als laatste van start mag in Milaan - op papier is hij wel de slechtere tijdrijder, dus Hart is de favoriet om de ronde te winnen.

De ingewikkelde rekensom

Het algemeen klassement

Laatste nieuws