Tourbaas Prudhomme over parkoers 2021: 'Kortere etappes en we zetten in op wind' 

Christian Prudhomme lichtte alvast een tipje van de sluier op over het parkoers van de aanstaande Tour de France.
christian prudhomme

De Franse krant Le Parisien voelde Tourbaas Christian Prudhomme aan de tand over het parkoers van de aanstaande Tour en de koersdirecteur van La Grande Boucle deed daarin toch wel wat opvallende uitspraken. Zo lijkt het erop dat de ASO een partij windmachines heeft overgenomen van illusionist Hans Klok, want Prudhomme belooft waaierspektakel.

"We hebben in de eerste tien dagen vier á vijf etappes uitgetekend waarbij de wind een belangrijke rol kan spelen. Sinds een paar jaar zien we dat de ploegen daar echt werk van maken en ons spektakel geven. Of er genoeg wind zal staan is natuurlijk onzeker, maar onzekerheid betekent spanning en daar zijn wij naar op zoek. De etappes zullen ook korter zijn. Eerder 150 kilometer dan 200 kilometer."

In tegenstelling tot vorig jaar zal er de eerste week minder geklommen worden, voegt Prudhomme nog toe. "De vorige Tour startte in Nice, daar konden we meteen de bergen opzoeken. Nu zitten we in Bretagne, waar het natuurlijk minder bergachtig is. Maar volgens mij hebben we toch een paar mooie heuvels gevonden waar we overheen gaan." Prudhomme doelt hier onder andere op de Mur de Bretagne, waar de streep van de tweede etappe is getrokken. Het gehele parkoers zal zondagavond om 20.00 uur worden gepresenteerd.

Laatste nieuws