Veteraan Koen de Kort plakt er nog 2 jaar aan vast en fietst tot z'n 40ste

38 jaar en hij heeft 'm! - een contractverlenging dus...

koen de kort

Koen de Kort, de volgens z'n eigen twitterbio 'Andorese/Australische wielrenner gevangen in een Nederlands lichaam' is ook de komende twee seizoenen nog actief op het hoogste niveau. Trek-Segafredo en de 38-jarige in Australië en Andorra woonachtige wegkapitein kwamen een contractverlenging voor twee jaar overeen.

De geboren Gouwenaar rijdt sinds 2017 in de kleuren van Trek, daarvoor was hij onder anderen te bewonderen in de kleuren van Astana en de ploegen van Iwan Spekenbrink (de voorlopers van het huidige Sunweb dus). De Kort won zelf weinig de afgelopen jaren - z'n laatste zege dateert van 2005 toen hij een etappe in de Ronde van Toekomst won; het jaar ervoor won hij een koppeltijdrit met Thomas Dekker. Wel staat hij bekend als een zeer gewaardeerd knecht in het peloton.

Trek-Segafredo verlengde naast het contract van De Kort ook de contracten van Tom Skujins, Matteo Moschetti, Gianluca Brambila en Jacopo Mosca. Ook Bauke Mollema staat nog tot eind 2022 onder contract bij de Amerikaanse formatie.

Nieuws
  • Cor Vos