Zeeman noemt schorsing Groenewegen flinke klap: 'Weer duel tussen Fabio en Dylan zou het mooiste zijn'

Mocht Dylan Groenewegen daadwerkelijk voor negen maanden geschorst worden, dan is dat een flinke klap voor Merijn Zeeman, die verder vertelt dat er enorm veel is veranderd in het leven van de sprinter.

Zeeman noemt schorsing Groenewegen flinke klap: 'Weer duel tussen Fabio en Dylan zou het mooiste zijn'
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

"Hopelijk kan Dylan alles verwerken, want het moment in Polen heeft ervoor gezorgd dat er enorm veel is veranderd in zijn leven", vertelt Zeeman in De Telegraaf over de hele nasleep van het ongeluk.

"Als het waar is dat Dylan negen maanden wordt geschorst, betekent dat een flinke klap", vervolgt hij. "We hebben Dylan, een van onze kopmannen, al bijna het hele seizoen 2020 moeten missen. Ik hoop dat we snel duidelijkheid krijgen, want de UCI heeft wel heel lang gezwegen over deze zaak."

'Voor iedereen superzware tijd'

Zeeman hoopt op een goede uitkomst van iedereen. "Het gaat erom dat Fabio volledig is hersteld, dat Dylan het een plek kan geven, de bladzijde kan omslaan en weer vrij naar de toekomst kan kijken. Want het moge duidelijk zijn: het is voor iedereen een superzware tijd", vindt hij en voegt toe dat het belangrijk is om te weten tot wanneer de schorsing duurt. "Het moment dat er duidelijkheid is over de straf, kan echt een pagina worden omgeslagen. Dan breekt er een proces aan tot het moment waarop hij weer een rugnummer opspeldt."

Volgens Zeeman zou het het mooiste zijn als Jakobsen en Groenewegen weer tegen elkaar kunnen sprinten. "Er is iets heel ergs gebeurd, met twee grote verliezers", stelt hij. "Maar wat hoop ik dat beiden hun loopbaan op hoog niveau kunnen voortzetten. Dat zou het meest geweldige scenario zijn."

Nieuws
  • Cor Vos